Neste Nissan Leaf skal få minst 320 km rekkevidde

Nissan Leaf er verdens elbilstorselger og begynner faktisk å dra på årene. En helt ny generasjon forberedes.

NESTE GENERASJON LEAF? Vel, akkurat som dette blir den nok ikke, men vi tror Nissan hinter om en god del elementer som vil gå igjen på neste generasjon Leaf med denne el-konseptbilen ved navn Nissan IDS Concept, som ble vist i Genève tidligere i år. Foto: NISSAN
NESTE GENERASJON LEAF? Vel, akkurat som dette blir den nok ikke, men vi tror Nissan hinter om en god del elementer som vil gå igjen på neste generasjon Leaf med denne el-konseptbilen ved navn Nissan IDS Concept, som ble vist i Genève tidligere i år. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leaf ble lansert i 2010 - vi kjørte den første gang i november det året - hvilket vil si at modellen fyller seks år til høsten. Den har i mellomtiden gjennomgått to oppgraderinger med tilhørende forlengelse av rekkevidde, den første i april 2013 og den siste relativt nylig - da den inntil videre fikk klassens beste rekkevidde.

Seks års levetid betyr for de fleste biler i kompaktklassens vedkommende at slutten på livssyklus nærmer seg og at en etterfølger er på gang.

Så, hva vet vi om Leaf II, hvis navnet blir beholdt i neste generasjon?

Dobler kapasiteten

Svært lite helt konkret egentlig, men Nissan har da latt falle ett og annet hint. Flere av dem ble gitt med konseptbilen IDS Concept, som vi ser på disse bildene. Et av dem er at batteripakken er på 60 kilowattimer, opp fra dagens 30.

Rekkevidden som loves, etter amerikanske målenormer, er minst 320 kilometer.

Det må den da også bli, om den skal konkurrere med kommende Opel Ampera-e og den «folkelige» Teslaen - Model 3. Begge disse er nemlig oppgitt å skulle få minst 320 kilometer rekkevidde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer