Neste Nissan Leaf skal få minst 320 km rekkevidde

Nissan Leaf er verdens elbilstorselger og begynner faktisk å dra på årene. En helt ny generasjon forberedes.

NESTE GENERASJON LEAF? Vel, akkurat som dette blir den nok ikke, men vi tror Nissan hinter om en god del elementer som vil gå igjen på neste generasjon Leaf med denne el-konseptbilen ved navn Nissan IDS Concept, som ble vist i Genève tidligere i år. Foto: NISSAN
NESTE GENERASJON LEAF? Vel, akkurat som dette blir den nok ikke, men vi tror Nissan hinter om en god del elementer som vil gå igjen på neste generasjon Leaf med denne el-konseptbilen ved navn Nissan IDS Concept, som ble vist i Genève tidligere i år. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leaf ble lansert i 2010 - vi kjørte den første gang i november det året - hvilket vil si at modellen fyller seks år til høsten. Den har i mellomtiden gjennomgått to oppgraderinger med tilhørende forlengelse av rekkevidde, den første i april 2013 og den siste relativt nylig - da den inntil videre fikk klassens beste rekkevidde.

Seks års levetid betyr for de fleste biler i kompaktklassens vedkommende at slutten på livssyklus nærmer seg og at en etterfølger er på gang.

Så, hva vet vi om Leaf II, hvis navnet blir beholdt i neste generasjon?

Dobler kapasiteten

Svært lite helt konkret egentlig, men Nissan har da latt falle ett og annet hint. Flere av dem ble gitt med konseptbilen IDS Concept, som vi ser på disse bildene. Et av dem er at batteripakken er på 60 kilowattimer, opp fra dagens 30.

Rekkevidden som loves, etter amerikanske målenormer, er minst 320 kilometer.

Det må den da også bli, om den skal konkurrere med kommende Opel Ampera-e og den «folkelige» Teslaen - Model 3. Begge disse er nemlig oppgitt å skulle få minst 320 kilometer rekkevidde.

Men la oss for all del huske, når den kommer hit at de oppgitte tallene i Europa vil være optimistiske - det vil sannsynligvis være oppgitt rekkevidde etter EU-normen, NEDC. I de fleste tilfeller vil nok reell mulig kjørelengde være vesentlig kortere.

TENKER SELV: Nissan IDS Concept er en elbil med 60 kWt batteripakke. Den har også full autopilotfunksjon basert på kunstig intelligens (AI). Foto: NISSAN
TENKER SELV: Nissan IDS Concept er en elbil med 60 kWt batteripakke. Den har også full autopilotfunksjon basert på kunstig intelligens (AI). Foto: NISSAN Vis mer


Sjefen bekreftet

Bekreftelsen kom fra Kazuo Yajima, som er Nissans globale sjef for elbil og hydrogen-elbil-utvikling, i et intervju med AutoblogGreen under et elbil-symposium i Canada forleden.

- Den kommer, sa Yajima-san, - men jeg kan ikke si når.

Men sett utviklingen av batteriteknologi og de stadig oftere innmeldte kommende elbilene begynner det nok å haste for elbilpioneren, så mer enn et par år burde det ikke ta.

LES OGSÅ:

  • Elbil-duell: VW e-Golf mot Kia Soul EV
  • Hacker fant Tesla Model S 100 D i kildekode
  • Alt om elbil på Dinside
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer