Neste Opel Meriva konseptvises

Her er konseptbilen som danner grunnlaget for neste Opel Meriva. Og de bakhengslede dørene, de er på plass.

Publisert
Sist oppdatert
...vi blir overrasket dersom den kommende produksjonsbilen ikke har sterke elementer fra denne konseptbilen i seg.


Allerede like over nyttår rapporterte vi basert på spionbilder at neste generasjon av Opels lille fleksibil kommer med dører som åpner bakover. Når Opel nå slipper offisielle bilder av konseptbilen, bekrefter de etter all sannsynlighet dette. Det burde by på enda bedre fleksibilitet i den høybygde småtassen.

Flexdoors og Flexspace

Neste Opel Meriva konseptvises

Neste Opel Meriva konseptvises

 1. Store bilder


Løsningen kalles Flexdoors og bakdørene er uavhengige av fordørene, hvilket ikke er tilfelle på for eksempel Mini Clubman. Setesystemet Flexspace er også på plass og i følge Opel omtrent det samme som sitter i Meriva i dag.

Design

Designmessig er Meriva Concept en ganske typisk konseptbil fra Opel. Designspråket er ganske sportslig, hvilket kommer til uttrykk for eksempel i den fremskutte snuten og den buede vinduslinjen over bakseteavdelingen. Proporsjonene virker å være ganske realistiske og vi blir overrasket dersom den kommende produksjonsbilen ikke har sterke elementer fra denne konseptbilen i seg. Førermiljøet er en annen historie. Her har man tatt skikkelig i og konseptbilpreget er tydelig.

Motorer

Neste Opel Meriva konseptvises


Når det gjelder motorer, er lite sikkert. Men fokuset kommer til å ligge på små og gjerrige motorer både på bensin- og dieselsiden. En hybridversjon er heller ikke utenkelig.

Opel Meriva Concept skal vises på bilutstillingen i Genève som åpner for publikum 6. mars. Produksjonsbilen vil trolig befinne seg hos norske forhandlere om et drøyt års tid.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer