Neste VW Passat i CC-utførelse

En av de utpregede norgesbilene nærmer seg utskiftning. Den nye kommer antakelig i 2015.

Dette er riktignok Passat CC, ifølge Automedia, men bildet skal fortelle oss en del om designen på neste generasjon Passat likevel. Foto: Automedia
Dette er riktignok Passat CC, ifølge Automedia, men bildet skal fortelle oss en del om designen på neste generasjon Passat likevel. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye modulære plattformen (MQB) til Volkswagen har endret på grunnlaget for produktutvikling hos Volkswagen. Mer fleksibilitet og effektivitet er stikkord som har positive effekter både på økonomien og utviklingen av modellprogrammet.

Dette gjelder selvsagt på tvers av merkene innen VW-konsernet og vi har for vår del kunnet konstatere positive resultater i form av Audi A3, VW Golf og Skoda Octavia.

Helt nyutviklet

Neste generasjon VW Passat vil også være basert på denne plattformen og utviklingen er i full sving. Ingen forventer naturligvis noen designrevolusjon, men det blir et helt nytt produkt i motsetning til dagens Passat som bygde på forgjengerens plattform. I forhold til bilen på bildet vil sedan og stasjonsvogn muligens få en noe brattere front og i hvertfall en brattere hekk.

TEST: VW Passat

Nye motoriseringer

Så mye mer vet vi ikke per i dag, men bilen vil nødvendigvis bli en god del lettere enn dagens modell og få de mest effektive motorene, som alle er i henhold til de kommende EU6-utslippsnormene. En ladbar hybrid skal være planlagt. Det er også snakk om en ny biturbo-dieselmotor som vil få en toppeffekt på over 200 hestekrefter. Jevnt over skal forbruk og utslipp gå ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer