Storkontroll av beltebruk i buss

Nesten 600 bøtelagt for mangelfull beltebruk

Over 900 busser kontrollert.

SIKKERHETSBELTE PÅ BUSS: 9 av 10 sier de er klar for påbudet om belte i buss, mens 7 av 10 sier at de faktisk bruker det. Foto: Shutterstock.
SIKKERHETSBELTE PÅ BUSS: 9 av 10 sier de er klar for påbudet om belte i buss, mens 7 av 10 sier at de faktisk bruker det. Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert

Statens vegvesen fortsetter å gjennomføre landsdekkene kontroller av bruk av sikkerhetsbelte i buss. Under en storkontroll forrige uke var det 751 busspassasjerer som ikke benyttet belte - 569 av dem ble ilagt gebyr. De resterende 182 passasjerene som satt uten belte, ble ikke ilagt gebyr på grunn av ikke sikker observasjon.

Totalt ble over 13.000 busspassasjerer ble sjekket under forrige ukes storkontroll, og 12.339 av dem brukte bussbelte.

- Mange er flinke til å huske beltet, men vanen sitter ikke like godt hos alle. Vissheten om at kan bli kontrollert, gjør at du lettere husker beltet. Da har kontroll en viktig effekt på trafikksikkerheten, også for de som ikke blir kontrollert, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvensen i en pressemelding i forbindelse med fremlegging av tallene.

I de totalt 921 busskontrollene som ble gjennomført i forrige uke, var det sju av bussjåførene som satt usikret. Fire av dem ble ilagt gebyr.

Ekstra fokus mot de yngre

I den landsdekkende kontrollen kommer det frem at det er de yngre som tar mest buss, men samtidig også de dårligste beltebrukerne. Derfor er målgruppen 15-29 år spesielt i fokus i den kommende Belte i buss-kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer