Nesten alle mener hydrogen er fremtiden

En nær unison bilbransje er enige. Men spesielt én er uenig.

Plugg inn: Bilen må kobles til, uavhengig av om det er strøm eller hydrogen som kommer ut av pistolen.   Foto: Fred Magne Skillebæk
Plugg inn: Bilen må kobles til, uavhengig av om det er strøm eller hydrogen som kommer ut av pistolen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjonen om hva som blir den fremtidige drivkraften for biler pågår for fullt, og jo lenger inn i fremtiden vi kommer, jo mer eskalerer den.

Store deler av den teknologidrivende delen av bilbransjen ser ut til å være enige om at biler i fremtiden kommer til å gå på hydrogen.

Så har vi Elon Musk. LES OGSÅ: Drives av strøm og har tre minutters ladetid

Tungvint og lite effektivt

Som Teslas grunnlegger kaller Musk hydrogen for både fjollete og dumt. Dette fordi han mener det både er vanskelig å lage, vanskelig å lagre, og vanskelig å bruke i en bil.

- Det er tungvint og lite effektivt å splitte vann for å ta vare på hydrogenet og dumpe oksygenet, for så å komprimere hydrogenet til et ekstremt høyt trykk eller gjøre det flytende, for deretter å putte det i en bil for å kjøre det gjennom en brenselcelle for å skape strøm som til slutt driver bilen, fortalte Musk under Automotive News World Congress.

Han la til at om man først skulle plukke en energikilde, ville faktisk metan eller propan vært langt mer effektivt.

LES OGSÅ: Mercedes-Benz satser på hydrogen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer