Menn er flinkere til å parkere vinkelrett med bil

Nesten halvparten parkerer feil vei

Å gjøre det feil tar mer tid og er mindre trafikksikkert.

PARKERER FEIL VEI: Det er mye enklere å komme seg ut fra parkeringsplassen, om man rygger inn når man ankommer, istedenfor å ta den letteste veien inn. Foto: Øystein Fossum
PARKERER FEIL VEI: Det er mye enklere å komme seg ut fra parkeringsplassen, om man rygger inn når man ankommer, istedenfor å ta den letteste veien inn. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten fire av ti nordmenn sier at de kjører med fronten inn når de parkerer vinkelrett. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort på oppdrag for Codan Forsikring.

Om det ikke er ulovlig, er det feil måte å parkere på. Vi forklarer hvorfor.

Slik er reglene

I trafikkreglene fra Statens vegvesen, går det tydelig fram at rygging bare skal skje når du har en hjelper som kan dirigere - eller etter at du har forsikret seg med egne øyne at ryggingen er trygg. Skulle det likevel oppstå skade på andre trafikanter, er det den som rygger som får all skyld - og rettspraksisen her er svært streng. Dette er meget viktig å huske på når du skal parkere bilen.

Skader for 676 mill

– Mange synes nok det er enklere og raskere å parkere med fronten inn. Men ulempen kommer når man skal rygge ut. Da har man betydelig mindre oversikt, og man risikerer å kjøre på både fotgjengere og andre biler, forklarer Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

I 2018 ble det rapportert inn hele 56.274 ryggeskader i Norge - til en samlet kostnad på 676 millioner kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer