Test: Nissan Micra 90 hk Tekna

Nesten ikke til å kjenne igjen

God pris og større plass - og helt ny og fargeglad design. Men den har også noen irriterende sider.

NYTT TRYNE: Nissan ruller ut sin kraftfulle front på alle modeller. Tofarget eksteriør koster 3.500 kroner ekstra. Foto: Rune M. Nesheim
NYTT TRYNE: Nissan ruller ut sin kraftfulle front på alle modeller. Tofarget eksteriør koster 3.500 kroner ekstra. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En titt bakover i historien på Nissans lille Micra, gir ikke mange høydepunkter. Hverken teknologisk eller designmessig. Den utgående modellen var utviklet i Asia for Asia, og fikk facelift på facelift på et utgangspunkt som aldri hadde vært pent. Det var til slutt umulig å lokke folk til å kjøpe en.

Den nye Micraen er derimot designet i Europa for Europa og bygges side om side med Renault Clio som er en designmessig opptur, som de fleste modellene fra Renault for tiden.

Om Nissan har lyktes like godt med sin design, får bli opp til enhver og bedømme, men personlig synes jeg 17-tommerne som sitter på bilen, noe som er en greit stor dimensjon på en småbil, blir seende veldig små ut her. Det skyldes først og fremst mye metall over hjulbuene.

Fargesprakende

Man har valgt å gå for fargessprakende detaler og sporty design, noe som ikke er uvanlig i klassen eller for Nissan.

Det holder med å ta en kjapp titt på storebror Juke. Den har også en god del spreke lakkalternativer. Bestiller du interiør- og eksteriørpakke til 3500 kroner hver, får du frontsplitter, speil, sidelister, felger og list bak i sprek oransje, blått, sølv eller sort utvendig, samt dashbord og midtkonsoll trukket i kunstskinn i oransje, blått eller vinrødt, samt fargesprakende elementer i setene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer