Billig med brukt bil

Nesten ny elbil under 170 000,-

Tilbudet av brukte elbiler begynner å bli stort. Det er mange «nesten nye» med fabrikkgaranti og kort kjørelengde under 170 000 kroner å velge mellom.

NESTEN NY: For under 170 000 kroner kan du velge mellom flere forskjellige elbiler som bare er te-fire år gamle. De har kort kjørelengde og lenge igjen av fabrikk-garantien. Foto: Rune Korsvoll
NESTEN NY: For under 170 000 kroner kan du velge mellom flere forskjellige elbiler som bare er te-fire år gamle. De har kort kjørelengde og lenge igjen av fabrikk-garantien. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilsalget i Norge begynte å ta virkelig av for fire-fem år siden. Nissan Leaf, VW e-Golf, Kia e-Soul og Hyundai Ioniq var elbiler som folk sto i kø for å kjøpe. At det ble solgt mange nye den gangen, betyr at det nå er et godt utvalg av pent brukte til salgs.

Vi kaller dem «nesten nye», fordi du kan få en 2019 eller 2018-modell, med ganske kort kjørelengde, for mellom 150 000 og 170 000 kroner. I tillegg har disse bilene et par år igjen av fabrikkgarantien.

Trygge kjøp

Det betyr at du ganske trygt kan kjøpe disse bilene der de er billigst: Av privatpersoner. I forhold til å kjøpe av en forhandler, sparer du vanligvis mellom 10 og 15 prosent ved å handle privat. Garantien som de norske importørene gir varer i fem år (Kia har sju års garanti) eller 100 000 kilometer, uavhengig av hvor du kjøper bilen.

I tillegg er det tryggere å kjøpe en bukt elbil enn en bensin- eller dieselbil. Det er færre bevegelige deler og færre ting som kan gå feil. Det du enkelt kan sjekke selv er rust på bremsene bak. Elbiler ser ut til å være mer utsatt for bremserust enn andre biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer