Årets Bil-kåringen

Ni biler – bare én vinner

Her står årets ni beste og mest spennende biler. Men bare én bil kan stikke av med den gjeve prisen.

BILER OG JURY SAMLET: Bi starter dagen med en liten fotoshoot, før kjøringen begynner. I Juryen: Espen Stensrud, Børre Skiaker, Anders G. Hovde, Rune M. Nesheim, Ståle Frydenlund, Rune Korsvoll, Molly Pettit og Bård Eker. Foto: Jamieson Pothecary Film: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka er 09 når vi fyller opp parkeringsplassene rundt Villa Sandvigen og Tyrigrava rett sør for Oslo. Kulda har festet taket og et lett snødryss gjør veiene rundt litt skumle. Det er klart for finalen i Norges offisielle kåring av Årets Bil, og vi har sju timer til rådighet for å teste egenskapene på de meste spennende bilene du kan få kjøpt i dag.

Alle kandidater stiller med sine respektive produkteksperter som kan svare på det meste. Noen av jurymedlemmene har kjørt alle bilene opptil flere ganger tidligere, mens for andre i juryen er noen av bilene helt nye bekjentskaper.

Det er først når man hopper fra en bil til en annen at man virkelig kan kjenne på forskjellene og vurdere strengt ut i fra kriteriene til Årets Bil-kåringen: Design, miljø- og kjøreegenskaper, sikkerhet, økonomi og praktisk bruk.

Andre vinnere enn i Europa

Dette året har bydd på rekordmange nylanseringer og kandidater til Årets Bil 2019. Norge er et annerledesland i verdenssammenheng, og derfor blir våre vinnere ofte helt andre enn ute i Europa.

Her hjemme er vi ekstremt sultne på elektriske biler og i år så det ut til å bli mange spennende kandidater. Grunnen til at det bare ble ni kandidater, var at Audi ikke klarte å levere e-tron.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer