Nissan med Vmotion og SAM

Nissan + NASA = sant

Den japanske produsenten vekker oppsikt i Detroit med konseptet Vmotion 2.0.

VANT PRIS: Nissans konseptbil Vmotion 2.0 vant førsteprisen som beste konseptbil på bilmessen i Detroit. Showbilen viser både merkets designretning fremover, og kommende teknologisk innhold - som selvkjøre-systemer utviklet i partnerskap med romfartsorganisasjonen NASA. Foto: Nissan
VANT PRIS: Nissans konseptbil Vmotion 2.0 vant førsteprisen som beste konseptbil på bilmessen i Detroit. Showbilen viser både merkets designretning fremover, og kommende teknologisk innhold - som selvkjøre-systemer utviklet i partnerskap med romfartsorganisasjonen NASA. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan er en av de mektige bilprodusentene i verden. Gjennom alliansen med Renault, Dacia og Mitsubishi og samarbeidet med Daimler (Mercedes-Benz), har de tilgang på vidtgripende teknologiske ressurser og store markeder.

I Norge har de bygget sin posisjon med bare noen få produkter hovedsaklig SUV (Qashqai og X-Trail), og elbil (Leaf - veteranen i klassen, oppgradert for tredje gang i fjor). Det er nok til å komme på en respektabel 7.plass på salgsstatistikken i 2016, bak Ford, men foran Skoda.

Viser designfilosofien

I USA er Nissan store av andre årsaker - der selger de mer store sedaner (Maxima), pickup-er og større SUV-er. Det er i Detroit de viser denne ganske spektakulære konseptbilen - en sedan med svært skarpe linjer og en design som skal vise hvordan Nissan-modellene skal se ut fremover. Det er samtidig interessant å notere hvordan design-utviklingen har vært siden den japanske produsenten viste sin Sport Sedan - også i Detroit - for tre år siden.

Det hadde allerede begynt og konseptet Vmotion 2.0, som denne bilen heter, har trekk som kan gjenkjennes fra eksisterende modeller - den nyeste av dem er nyeste generasjon Micra, som ble vist i Paris i fjor høst og som representerer et svært klart stilbrudd i forhold til forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer