Nissan 350Z enda råere

Vår test av Nissan 350Z sommeren 2004 ble en ren hyldest. Nå har vi hatt gleden av å kjøre Nissans herlige sportsbil igjen - denne gang med enda heftigere motor og nedfellbart tak.

Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI (DinSide Motor): Det å få orden på 350Z-kronologien er ingen liten utfordring. Etter grundige undersøkelser har vi imidlertid kommet frem til at Nissan 350Z først ble introdusert i Japan og USA sommeren 2002. Der ble bilen, i likhet med sine legendariske forgjengere, en umiddelbar suksess. Ett år etter, sommeren 2003, kom roadster-utgaven, som i likhet med kupé-utgaven kunne skilte med en heftig 3,5-liters V6-motor, bakhjulsdrift, herlige kjøreegenskaper og et vakkert utseende.

Europa i andre rekke

Først høsten 2003 var turen kommet til Europa, som i første omgang kun fikk stifte bekjentskap med kupé-utgaven. Roadster-utgaven kom ikke til Europa før våren 2005, noe som forteller oss at det europeiske markedet er relativt lite i 350Z-sammenheng. Ifølge Nissan havner faktisk bare en av ti eksemplarer i Europa.

I USA og Japan derimot, har 350Z solgt svært godt. Men selv om 350Z ble en suksess, tok ikke Nissan sjansen på å sitte med hendene i fanget. I fjor, bare tre år etter introduksjonen, kunne den japanske bilfabrikanten avduke den ansiktsløftede 350Z. Som vanlig ble de amerikanske og japanske markedene prioritert, først våren 2006 var det Europa sin tur til å stifte bekjentskap med den ansiktsløftede utgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer