Nissan e-NV200 Evalia nå som 7-seter

Det har etterhvert blitt en del e-NV200 å se på veien. Nå kommer den med en seterad til.

ELEKTRIFISERER: Nissan er i dag ledende på elbil i Europa. Her er e-standen på bilutstillingen i Genève nylig, med 7-seters e-NV200 og en spesialutgave av suksessen Leaf. Foto: NISSAN
ELEKTRIFISERER: Nissan er i dag ledende på elbil i Europa. Her er e-standen på bilutstillingen i Genève nylig, med 7-seters e-NV200 og en spesialutgave av suksessen Leaf. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ble vist for publikum i Genève og kommer til forhandlerne allerede utpå våren, versjonen av Nissan e-NV200 som vil kunne bli miljøalibiet for kjøre-barn-til-trening-foreldre.

Det ser ut til at fra-prisen vil komme til å ligge på knappe 10.000 kroner mer enn 5-seteren, selv om dette enda ikke er bekreftet. Uansett betyr det at den vil ligge et sted i nærheten av 250.000 kroner som velutstyrt personbil. Det er definitivt mye plass for pengene.

Nissan har en ganske annerledes 7-seter i salg allerede, nemlig den nye SUV-en X-Trail.

Kommers og privat

Syvseterversjonen er nemlig selvsagt ment for «VIP-transport», hoteller og taxier - men også for privatkunder. Nedfellbare 2. og 3. seterader gjør utvilsomt syvseterversjonen til den mest allsidige elbilen til nå.

PLASS TIL SYV: Det har vist seg å være etterspørsel etter dette og plass til så mange og likevel såpass med bagasje er ikke verdagskost. I hvertfall ikke til 250.000 kroner. Så var det rekkevidden, da... Foto: NISSAN
PLASS TIL SYV: Det har vist seg å være etterspørsel etter dette og plass til så mange og likevel såpass med bagasje er ikke verdagskost. I hvertfall ikke til 250.000 kroner. Så var det rekkevidden, da... Foto: NISSAN Vis mer


For å øke passasjerkomforten er syvseterversjonen utstyrt med klimaanlegg bak for å gi en jevnere kupétemperatur, også for de på 3. seterad.

Nissan forklarer at det er et økende behov fra både bedrifter og flåter som gjør at de har fremskyndet lanseringen av syvseterversjonen av e-NV200.

En 7-seterversjon har vært i Nissans planer helt fra begynnelsen av, og skal nå fylle et behov med en elbil som kan transportere flere mennesker. Idéen var å tilby en nullutslippløsning til både taxiflåter, skytteltrafikk og større familier. Den kan også være nyttig for bedrifter og privatpersoner med regelmessig fraktbehov der alle syv setene bare brukes en gang i mellom.

Evalia for familien

Nissan e-NV200 7-seter vil leveres både som nyttekjøretøy i såkalt kombiversjon og i den ganske godt utstyrte Evalia passasjerversjonen. (I utgangspunktet som fem-seteren bare med en ekstra seterad).

Les mer om elbil på Dinside

ALLSIDIG: Som i enhver moderne flerbruksbil finnes det mange mulige konfigurasjoner. Foto: NISSAN
ALLSIDIG: Som i enhver moderne flerbruksbil finnes det mange mulige konfigurasjoner. Foto: NISSAN Vis mer


Personbilvarianten Evalia henvender seg til familier som kan leve med relativt kort rekkevidde - selvsagt særlig vinterstid - og med at bilen i bunn og grunn er basert på en varebil.

Heldigvis tilbys den med hurtiglading (80 prosent fullt batteri på en halv time).

Her kan du lese vår test av 7-seteren NV200 med dieselmotor.

ALLEREDE SOM TAXI: Her i Barcelona brukes e-NV200 el-taxi allerede, nå kommer 7-seteren i tillegg. Foto: NISSAN
ALLEREDE SOM TAXI: Her i Barcelona brukes e-NV200 el-taxi allerede, nå kommer 7-seteren i tillegg. Foto: NISSAN Vis mer


Allsidig

Syvseterversjonen av e-NV200 er konfigurert med to seter foran, tre i midten og to helt bak. Både 2.- og 3. seterad kan felles ned for å gi større bagasjeplass.

2. seterad skyves frem og 3. seterad felles ned til sidene for å åpne opp en stort lasterom på 2,94 m3. Denne lastekapasiteten skal ifølge Nissan tilsvare plass til tre sykler.

Med alle tre seteradene oppreist er lastekapasiteten oppgitt til 443 liter med oppbevaringshylle i bagasjerommet, og opptil 870 liter fra gulv til tak.

Med syv seter i bruk må dette sies å være et mer enn anstendig tall.

Nissan e-NV200 kom i salg i Norge på sensommeren 2014 og er siden blitt solgt i 277 eksemplarer (tall fra OFV-Opplysningsrådet for Veitrafikken ved utgangen av februar), fordelt på 136 personbiler og 141 varebiler.

Salgstakten kan nok komme til å øke en anelse med denne 7-setersversjonen av e-NV200. Den er tilgjengelig for bestilling fra april 2015.

VARIABEL: 2. seterad flyttes frem/felles ned, 3. seterad kan heves opp mot bilsiden. Foto: NISSAN
VARIABEL: 2. seterad flyttes frem/felles ned, 3. seterad kan heves opp mot bilsiden. Foto: NISSAN Vis mer
EL-SYVSETER: De får alle plass, med bagasje, i den nye elbilen. Foto: NISSAN
EL-SYVSETER: De får alle plass, med bagasje, i den nye elbilen. Foto: NISSAN Vis mer
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer