Nissan Kicks treffer blink

Det blir mye nytt om kompakte crossovere om dagen - det er bilklassen som vokser fortest.

VISES UNDER PALMENE: Det er i São Paulo, på den store bilmessen i Brasil, at Nissan viser etterkommeren etter Nissan Extrem, som har fått det spenstige navnet Kicks. Foto: NISSAN
VISES UNDER PALMENE: Det er i São Paulo, på den store bilmessen i Brasil, at Nissan viser etterkommeren etter Nissan Extrem, som har fått det spenstige navnet Kicks. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MøtNissan Kicks! Det er blitt mange av disse på våre sider de siste par-tre årene. Vi snakker selvsagt om det som en tid ble kalt «mini-suver», men som nå stort sett går under navnet kompakte crossovere.

Nissan gjør det igjen

Som de tidligere hadde gjort i klassen over med Qashqai, kan man si det var Nissan som initierte denne bølgen da de lanserte sin snodige skapning, Nissan Juke, for over fire år siden.

Nå vil de tydeligvis utnytte til fulle den gullåren de tydeligvis har funnet, ved å lansere ytterligere en crossover, denne gang i størrelsesorden mellom de to tidligere nevnte modellene.

Vi ser altså at Nissan nå satser både på den mer tradisjonelle biltypen i kompaktklassen, med nye Pulsar - som vi testet nylig, og den mer ungdommelige crossover-klassen.

Sparker fra

Nissan Kicks kan skrives inn på en stadig lengre liste over høyreiste, men kompakte biler hvor vi allerede finner to ganske suksessrike franske - Peugeot 2008 og Renault Captur, i tillegg til nevnte Juke.

Opel Mokka vil også kunne regnes som konkurrent og helt nylig har vi kunne fortelle om prosjekter i samme retning fra både Toyota - med sin nyeste konseptbil, C-HR og Mazda, med en «lillebror» til den populære norske bestselgeren CX-5 som, logisk nok, vil få navnet CX-3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer