Nissan Lannia har kinesisk design

Vi kjenner igjen stilen fra tidligere konsepter. Det er tydelig at Nissan mener alvor med sin nye design.

KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre førswt Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSAN
KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre førswt Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, kineserne har lært et og annet om bil de siste årene. De har begynt å røre på seg igjen og denne gangen er det mer seriøst.

Sikkerhet og design

Et eksempel på det første er at den nye modellen fra bilprodusenten Qoros, basert i Kina, ble kåret til 2013s sikreste bil i Euro NCAP.

Et eksempel på det andre er denne bilen, en Nissan designet av kinesere. Bilen heter Lannia Concept og er et uttrykk for kontinuitet i merkets nydefinerte, fremtidsrettede designskole, som vi nylig så et eksempel på med den større Nissan Sport Sedan.

Et varsel

At bilen er en konseptbil betyr at Nissan vil få etablert sitt nye formspråk i folks bevissthet før produksjonsbilene kommer.

Slik sett er den et varsel om det som skal komme. Så kan det nok hende at linjeføringen blir justert noe basert på tilbakemeldingene fra publikum.

Nissan Lannia Concept ble vist på bilmessen i Beijing tidligere denne måneden. Vi synes den ville gjøre seg bra med dette utseendet, i konkurranse med Honda Civic, som også er en modell i denne klassen hvor man har satset på spenstig design.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer