Nissan lanserer BladeGlider

Husker du Deltaving, Zeod og BladeGlider? De står som symboler på Nissans kreative tenkning.

ROMSKIP? Med falkevinger og tre seter ser Nissan Bladeglider ut som et mindre romskip!  Foto: NISSAN
ROMSKIP? Med falkevinger og tre seter ser Nissan Bladeglider ut som et mindre romskip! Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kommer BladeGlider igjen for alvor - snart tre år etter at vi omtalte den underlige skapningen her første gang. Den gangen var det en showbil som ble vist på bilutstilling - denne gangen er det en fullt kjørbar modell som den japanske produsenten tar med seg til OL i Rio de Janeiro.

To eksemplarer er til stede i Brasil. En står utstilt i den olympiske parken mens den andre skal tilby dynamiske kjøreturer for medier og «VIP»-er.

Nissans demo-video kan du se her:

Elektrisk morobil for trekant-fans

Bilen er riktignok ingen 3-hjuling, men den er likevel rimelig trekantet i fasongen. Den har også en rimelig futuristisk linjeføring tre år etter at konseptet ble forhåndsvist. Nissan lover for øvrig «avansert, helelektrisk og batteridrevet drivlinje med enestående ytelse og dynamiske kjøreegenskaper»

Hvor riktig det er, skal vi ikke uttale oss om, men det vi vet er at det er en seriøs teknologipartner - Williams Advanced Engineering - som står for drivlinjen. I og med at de har bevist sin kompetanse innen Formel E, regner vi med at de også her har vært i stand til å levere varene. I hvert fall viser de til to års arbeid med design, teknologi og utvikling - og vi regner med at det ikke er bare for moro skyld ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer