Nissan Leaf: Årets Bil 2011

Underet har skjedd. En elbil er kåret som årets bil.

Nissan Leaf: Årets Bil 2011
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det skjedd at en el-bil har tatt tittelen Årets Bil. Dermed går året 2011 inn i historiebøkene allerede før det er startet, og det i full enighet med DinSides spådommer. - Juryen bekreftet i dag at Nissan Leaf er et gjennombrudd for elbiler. Nissan Leaf er den første elbilen som kan matche konvensjonelle biler på mange områder, uttaler juryformann for Car of the Year, Håkan Matson.

Terningkast seks

Dette henger godt sammen med det DinSides Knut Moberg uttalte etter å ha prøvekjørt Nissan Leaf tidligere i år.

– Bilen er suverent best blant elbilene til nå, og utvilsomt den beste allrounderen vi har kjørt, sier Moberg, som deretter ga Nissan Leaf terningkast seks. Sekseren underbygges av at Leaf er velkjørende, stillegående, kvikk med gode ytelser, komfortabel, har en miljøbonus, og fordi utsiktene for god driftsøkonomi er sterkt til stede.

Snart kan du lade elbilen uten en eneste kabel

Prøvekjøringen Nissan Leaf: Terningkast seks!

Syv konkurrerende

Nissan Leaf stod igjen i finalen sammen med seks andre kandidater. De andre kandidatene var Volvo S60/V60, Alfa Romeo Giulietta, Citröen C3/DS3, Opel Meriva, Ford C-Max og Dacia Duster. Lesernes avstemning her på DinSide ga dog et noe annet resultat. Der ble Volvo S60/V60 stemt frem som førstevalget, med Nissan Leaf på en fjerdeplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer