Nissan Leaf: Terningkast seks

Etter dette blir bilismen aldri mer den samme.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (DinSide Motor): Det er sjelden vi er på billanseringer hvor vi sitter igjen med følelsen av at vi har vært med på noe riktig epokegjørende. Det gjør vi denne gangen.

Nissan presenterte faktisk sin første elbil allerede i 1947 - den het Tama, men den førte ikke til noen ny æra innen bilismen. Det gjorde heller ikke de diverse konsepter og prototyper som fulgte opp gjennom årene.

Men dette er noe helt annet. Om vi behøvde å bli overbevist om at en ny æra er akkurat det vi står overfor, ville denne opplevelsen sørget for det.

Nå i produksjon

Som DinSide har nevnt utallige ganger de siste årene: Året 2011 blir for alvor starten på en ny æra innen bilismen. Vi kan nå bekrefte dette. Nissan Leaf ble vist første gang 2. august 2009 og da var spesifikasjonene allerede ganske godt kjent. De var blitt definert gjennom utprøving i prototypene EV 01 til EV 12, basert på eksisterende modeller Cube og Tiida. Nå har produksjonen av Leaf kommet i gang, 24.000 biler er allerede bestilt og levering til kunder, i første omgang i USA og i Japan, starter i desember i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.