Nissan Leaf: Terningkast seks

Etter dette blir bilismen aldri mer den samme.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (DinSide Motor): Det er sjelden vi er på billanseringer hvor vi sitter igjen med følelsen av at vi har vært med på noe riktig epokegjørende. Det gjør vi denne gangen.

Nissan presenterte faktisk sin første elbil allerede i 1947 - den het Tama, men den førte ikke til noen ny æra innen bilismen. Det gjorde heller ikke de diverse konsepter og prototyper som fulgte opp gjennom årene.

Men dette er noe helt annet. Om vi behøvde å bli overbevist om at en ny æra er akkurat det vi står overfor, ville denne opplevelsen sørget for det.

Nå i produksjon

Som DinSide har nevnt utallige ganger de siste årene: Året 2011 blir for alvor starten på en ny æra innen bilismen. Vi kan nå bekrefte dette. Nissan Leaf ble vist første gang 2. august 2009 og da var spesifikasjonene allerede ganske godt kjent. De var blitt definert gjennom utprøving i prototypene EV 01 til EV 12, basert på eksisterende modeller Cube og Tiida. Nå har produksjonen av Leaf kommet i gang, 24.000 biler er allerede bestilt og levering til kunder, i første omgang i USA og i Japan, starter i desember i år.

Første femseter som 100% elbil

Nissan Leaf er den første femseters familiebilen som er utviklet fra start som ren elbil. Den befinner seg i segmentet over Mitsubishi i-MiEV og dens trillinger Peogeot iOn og Citroën C-Zero. Disse er utpregede bybiler selv om de også kan brukes ganske greit på hovedveien, og de har plass til fire og noe bagasje. Her kan du for øvrig lese om vår testkjøring av Citroën C-Zero.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer