Nissan Ariya - ny elektrisk SUV

Nissan Leafs storebror

Etter å ha lokket med konsepter en stund, presenterer Nissan sin kommende elektriske crossover-SUV, i nær produksjonsklar form.

REKLAMEVIDEO: Slik teaser Nissan sitt eget Ariya Concept for publikum. Den elektriske SUV-en ble også vist på Tokyo Motorshow denne uka. Video: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er under bilutstillingen i Tokyo at den nest største japanske bilprodusenten (etter Toyota) viser frem denne skapningen, som har potensial til å bli en enda større slager enn Nissan Leaf har vært.

Ariya er navnet på nykommeren. Den har fortsatt status som et konsept, men Nissan presiserer at den produksjonsferdige bilen - som skal komme på markedet allerede til våren - i store trekk være lik denne.

De presenterer heller ikke ytelsestall eller batterikapasitet (annet at den antakelig vil bli på mer enn de 62 kWt i Leaf+), men vi får i det minste vite at bilen er utstyrt med to elmotorer, som skal gi den firehjulsdrift - og kraftig akselerasjon.

RAV4-størrelse

SUV-en fremstår som mellomstor, i kategori med Toyota RAV4, Mitsubishi Outlander og lignende. Konseptmodellen er 460 centimeter lang, men skal man tro pressemeldingen fra Nissan har den innvendig plass som en «mye større bil». Det skal være takket den elektriske drivlinjen, som tillater maksimal plassutnyttelse, da bilen i tillegg er bygget i høyden. De andre dimensjonene er 192 centimeter i bredden og 163 i høyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer