Nissan letter på trykket

Endelig slipper du å føle deg som en huleboer når du skal sjekke lufttrykket i bildekkene. Det kan dog være du føler deg som sirkusattraksjon.

GIR BESKJED: Nissans nye kontrollsystem for lufttrykk gir informasjon om det meste.
GIR BESKJED: Nissans nye kontrollsystem for lufttrykk gir informasjon om det meste. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss det punktet hvor mer eller mindre alt i nye biler er fullstendig automatisert. Selv om du fortsatt må nedverdige deg til å gå ut av kjøretøyet for å for eksempel fylle bensin, hadde vi nok forhåpninger at en banal ting som å sjekke lufttrykket kunne overlates til høyere makter, som i dette tilfellet vil si bilens mikroprosessor.

Nissan er enig i tankegangen. Den japanske bilprodusenten lanserer snart Easy Fill Tire Alert System, som på norsk betyr at det blir enklere å fylle luft i dekkene, samtidig som føreren mottar varsler om eventuelle endringer i lufttrykket.

Les også: Altfor mange kjører med feil luftrykk

Varsler om trykket

Systemet har med andre ord overtatt nesten hele lufttrykksjobben, for selv om du fortsatt må fylle luft i dekkene, er det meste annet underlagt bilens sentralhjerne.

Det anbefales at en sjekker lufttrykket regelmessig, og med Nissans nye løsning blir ikke det problem. Det finnes riktignok varslingssystemer på markedet allerede, men Nissans versjon skal være svært presis. På dashbord-displayet får du blant annet beskjed om at lufttrykket er lavt, og på hvilket hjul det er lavt. Det viser dessuten nøyaktig lufftrykk for det aktuelle dekket, en kjærkommen løsning for de av oss som er lei det ganske omtrentlige displayet på luftslangene på landets bensinstasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer