Nissan med flerbrukskonsept

Nissan skal vise en stor flerbruksbil på bilutstillingen i Detroit.

Publisert
Sist oppdatert
Så, er det noen sjanse for at denne bilen resulterer i en produksjonsmodell?


Nyhetene til bilutstillingen i Detroit renner inn jevnt og trutt, og nå viser Nissan et av sine trekkplastre på den amerikanske motorsalongen. Det heter Forum og er en stor flerbruksbil med en rimelig frisk design, i alle fall for biltypen. Så dreier det seg da også bare om en konseptbil i denne omgang.

Kjent

De som regelmessig følger med på Dinside Motor vil kanksje kjenne igjen både navnet og konseptet. I midten av november publiserte vi nemlig en artikkel med de første skissene av konseptbilen som vi nå altså kan vise dere de endelige bildene av.

Design

Nissan med flerbrukskonsept

Nissan med flerbrukskonsept

 1. Store bilder


Stilen er fortsatt sportslig og skulderlinjen høy og markert. Taklinjen er snorrett og selve taket består hovedsakelige av glass. Fronten preges av en stor, lukket fanger og en åpen grill som glir trinnløst over i de triangelformede frontlyktene. Sidene er glatte og helt foran finner vi noen lekre sidespeil med åpning for luftgjennomstrømning nærmest A-stolpen.

Interiør

Innvendig er ting like oppsiktsvekkende med et ratt i hvitt skinn og en midtkonsoll dekket med treverk. Tre seterader finnes og den midterste av disse kan vendes enten 90 eller 180 grader. Med en totallengde på tett opptil fem meter, burde det være plass nok også for de to bakerste passasjerene.

Dieselmotor

Nissan med flerbrukskonsept


Drivlinjen sier ikke Nissan stort om annet enn det sitter en ”miljøsensitiv” dieselmotor under panseret, koblet til en trinnløs girkasse som igjen forsyner forhjulene med krefter.

Produksjon?

Så, er det noen sjanse for at denne bilen resulterer i en produksjonsmodell? Nei, sannsynligvis ikke. I alle fall ikke her i Europa. Men man vil selvsagt benytte den som en ressurs i arbeidet med andre kommende modeller, slik konseptbiler flest fungerer.

Bilmessen i Detroit åpner 19. januar.

 • Store bilder.
 • Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer