Nissan med Porsche-utfordrer

Er du blant dem som mener at kun europeere klarer å lage ekte sportsbiler? Da har du ikke kjørt Nissan 350Z.

Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (DinSide Motor): Vi hadde selvsagt høye forventninger før vi skulle prøvekjøre Nissan 350Z. Blant annet visste vi at motoren yter 280 hestekrefter og at bilen skal klare øvelsen 0 til 100 på 5,9 sekunder. Vi visste også at Nissan faktisk kan vise til en 30-årig stolt sportsbiltradisjon.

Likevel må vi innrømme at vi ikke akkurat hadde Porsche i tankene da vi funderte over aktuelle konkurrenter på vei oppover mot Gardermoen. Tre timer senere måtte vi innrømme at vi hadde undervurdert bilen. Nissan 350Z, som i Norge vil koste 750.000 kroner, er en sportsbil som faktisk trekker tankene mot den tyske aristokraten.

En ekte sportsbil

Hvorfor? Jo, fordi Nissan 350Z har de aller fleste kjennetegnene en skikkelig sportsbil skal ha. For det første har den en skikkelig motor. Den 3,5 liter store V6-motoren er verken turbo- eller kompressorladet, men vi savnet ikke hjelpen disse løsningene gir. 350Z-motoren har nemlig et klassisk effektregister, i den forstand at det går bedre jo hardere den presses. Over 4.000 o/min begynner det å gå virkelig bra og motoren produserer et rått skyv helt opp til turtallssperren ved cirka 7.000 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer