Nissan Micra: Ansiktsløfting og nye motorer

Med sin lave pris og sine gjerrige motorer har prisvinneren Micra blitt en pengemaskin for Nissan, som har solgt over 1 million eksemplarer av den lille bybilen.

Publisert

Det kan ofte se ut som om det råder en konstant frykt for å bli oppfattet som gammeldags i bilbransjen. For det er faktisk bare drøye to år siden sist gang Micra gjennomgikk en ansiktsløftning. Nå kommer altså enda en oppgradering.

Du vil imidlertid fortsatt kunne kjenne igjen den nye Micra uten problemer. For de utvendige endringene begrenser seg stort sett til nye og mer dominerende støtfangere, nye dørlister, liggende bakruteviskere og nye front- og baklykter. I tillegg lanseres tre nye lakkfarver.

Nytt instrumentpanel

Setter du deg inn i bilen vil finne et nytt instrumentpanel, detaljer i imitert aluminium, et nytt ratt og sterkere farver. Og heller ikke Nissan har oversett "oppbevaringsrom-trenden". Derfor finner du nå en rekke oppbevaringsrom og flaskeholdere i Micra.

Flere hestekrefter

Dagens Micra leveres med to forskjellige motorer, en 1,0-liter og en 1,3-liter, med henholdsvis 54 og 75 hestekrefter. Den nye Micraen får mer krefter. Nissan har nemlig dratt ut seks nye hester av 1,0-literen, slik at denne nå yter 60 hestekrefter. Dermed forbedres akselerasjonen fra 0-100 km/t med et snaut sekund til 15,5 sekunder. Maksimalt dreiemoment er imidlertid nesten uforandret, og har bare økt med én Nm til 80.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer