Nissan Micra mer aktuell

For å være ærlig er ikke dagens Nissan Micra blant våre favoritter. Det kan endre seg.

DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan
DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Micra kaller Nissan denne bilen. Det betyr at modellen er kraftig oppgradert - mer enn det som er vanlig ved en såkalt midtlivs- facelift.

Den har fått et mer tiltalende ytre, et redesignet interiør og nyheter som Google send-to-car. Sistnevnte gjør det mulig for deg å planlegge turen på PC-en på forhånd for så å sende det til bilens datasystem.

Blant de mest effektive

Og den har, ifølge Nissan selv, en av verdens mest effektive motorer. Det er den kompakte 3-sylindrede bensinmotoren 1.2 DIG-S på 98 hestekrefter, som skal klare seg med såvidt over 0,4 liter på mila. Det innebærer CO2-utslipp på under 100 gram - Nissan oppgir dem til bare 95 gram per kilometer.

Det tilbys også en innstegsversjon, også det en 1,2-liter, og denne byr på 80 hestekrefter. den har imidlertid høyere forbruk, og utslipp på 115 gram CO2

Vi har testet Nissan med sikkerhets-skjold

Seks millioner solgt

Den japanske produsenten har tydeligvis forstått at nyeste generasjon Nissan Micra ikke helt levde opp til modellens status som verdenssuksess.

For det må det være lov til å kalle en bil som er blitt solgt i seks millioner eksemplarer gjennom 30 år. Den har markert seg som en populær småbil og har til tider solgt svært godt. I Europa er Micra i dag den tredje bestselgende modellen til Nissan, bak Qashqai og Juke. Imidlertid har ikke de to siste generasjonene av modellen slått an noe særlig her i landet. Så langt i år er det ifølge tallene fra OFV kun blitt registrert 36 eksemplarer - like mange som luksusbilen Mercedes CLS eller Chevrolet Cruze.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer