Nissan: Mindre terrengbil neste år!

Japanske Nissan har lenge markert seg sterkt med terrengbiler, men dagens modellutvalg dekker ikke volum-markedet. Ikke ennå.

Publisert

Men i Paris-utstillingen -- som DinSide dekker på direkten i slutten av september -- skal Nissan vise en konseptbil som kalles X-Trail. I følge Nissans talsmenn er det lagt stor vekt på kjøreegenskaper på vanlig vei, men terrengegenskapene skal likevel være "mer enn tilstrekkelige".

Nissan Norge bekrefter at denne bilen kommer i produksjon neste år, og at målsettingen er at den skal ut på de aller fleste europeiske markeder innen midten av 2001. Bilen vil bli utstyrt med en toliters bensinmotor med "nær 150 hk", altså en liten oppgradering av dagens Primeramotor som yter 140 hk. I tillegg vil X-Trail også komme med Nissans 2,2-liters Di-dieselmotor.

Med en lengde på 448,5 cm er Nissan X-Trail 5 centimeter kortere enn Hoda CR-V og 24 cm lengre enn Toyota Rav4, og Nissan regner begge disse bilene som hovedkonkurrenter til X-Trail

Mer teknikk

Vi har ikke fått fulle detaljer om bilens drivlinje, men det er på det rene at X-Trail får en form for permanent firehjulsdrift som er nyutviklet av Nissan til denne bilen -- og at firehjulsdriftsystemet er koblet til ESP (Elektronisk Stabilitestkontroll).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer