Nissan Murano prøvekjørt

Som en del av Nissans store satsing på firehjulsdrift skal også luksusklassen utfordres. Den oppgaven går til Murano. Motorisert med V6-eren fra 350Z skal den utfordre tøffe konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Nissan Murano ble vist i Geneve i fjor, men da som amerikansk versjon. Før lanseringen i Europa i år ble det utført over 1.600 små og store forandringer før den amerikanske varianten ble vurdert riktig for vårt kontinent.

Vanskelig

Det er ikke småtteri Nissan begir seg utpå med denne bilen. Her har tyske prestisje-jeeper tatt store andeler, men Volvo er også med, samt Land Rover og Lexus. For å punge ut med over 800.000 kroner for en Murano, må du nok være godt over middels interessert i Nissan. Importøren er da også ganske realistiske med salgsmålet. Det blir ikke mengder av denne bilen her hjemme, og vi regner med at de får rett i det.

Ikke terrengbil

Prismessig har Murano mange konkurrenter, men Nissan Murano er ikke spesielt høy, og hvis man ser litt strengt på egenskaper blir konkurrentene biler som BMW X5, Lexus RX300 og Volvo XC 90. Den har for eksempel ikke regulerbar luftfjæring, lavgirserie, differensialsperrer eller annet terrengutstyr. Dette er forbeholdt biler som ny Mercedes M-klasse, VW Touareg, Range Rover og Porsche Cayenne.

Motor

Murano er utstyrt med en 3,5-liters V6-motor som vi i utgangpunktet kjenner godt fra 350Z. I 350Z er motoren vill og sprek og gir Nissans sportskupé morsomme ytelser. I Murano har effekten dalt til 234 hestekrefter ved 6.000 omdreininger, og dreiemomentet er senket til 318 newtonmeter som er tilgjengelig fra 3.600 omdreininger i minuttet. Akselerasjonen fra 0 til 100 blir da 8,9 sekunder, og toppfarten er 200.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer