Nissan og Renault med ny generasjon navigasjon

I forbindelse med lanseringen av Nye Laguna II presenterer Renault og Nissan seneste nytt i navigasjon/mp3/telefoni for de to merkene.

Publisert
Sist oppdatert

Renault og Nissan har i fellesskap utviklet et nytt navigasjonssystem som i første omgang vil bli tilbudt på siste generasjon Renault Laguna og Nissan Pathfinder. Det håndterer navigasjon, telefoni og MP3 med bluetooth-teknologi.

Systemet ble introdusert første gang i september 2004 i Japan på Nissan Tiida og har siden dukket opp både i Nissan Fuga, den luksuriøse sports-sedanen, Tiida Latio, flerbruksbilen Lafesta og fleksibilen Note (som etter sigende kommer hit til neste år). Dette er kanskje mest anekdotisk for det norske publikum, men vitner om at systemet har vært i bruk noen måneder. Det vil etterhvert dukke opp i modeller som Renault Scénic, Espace og Vel Satis samt Nissans Infiniti M45.

Fire versjoner

Det er fire versjoner av det nye navigasjonssystemet: én for Renault i det europeiske markedet og én for hvert av Nissans markeder: Japan, Europa og Nord-Amerika.

Den felles kjernen inkluderer system-arkitekturen, selve boksen - den sentrale kontrollenheten -, multimedia nettverket, navigasjonsmenyene og funksjonene, og mekanismene i den audio-visuelle kontrollenheten. Imidlertid er utseende og ergonomi tilpasset produsentenes respektive merkeidentitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.