Nissan: Oppgradert Patrol

Nissan oppgraderer nå sin Patrol, men de viktigste endringene er usynlige.

Nissan: Oppgradert Patrol
Publisert

Under panseret blir nemlig 2,8-liters turbodieselen som vi har prøvekjørt (1053">på denne lenken), erstattet av en 3-liter med Nissan DI -- direkteinnsprøytet turbodiesel med ladeluftkjøler.

Girkassen har også fått en høyst nødvendig oppgradering, men leveres fortsatt som 5-trinns manuell kasse eller 4-trinns automatkasse med overdrive.

Når vi sier høyst nødvendig, er det fordi den nye motoren utvikler adskillig mer krefter enn 2,8-literen. Hør bare: Effekten er øket fra 130 til 158 hk, dreiemomentet er øket med formidable 102 Nm fra 252 til 354 Nm v/2.000 o/min, Likevel skal Patrol med denne motoren bruke 5 prosent mindre drivstoff, i følge fabrikktallene. Akselerasjonen er også kraftig forbedret fra 18,4 til 15,4 sekunder fra 0 - 100 km/t.

Utvendig består endringen for 2000-modellen stort sett bare av en ny grill.

Snart i Norge

I følge Nissan Norge kommer den nye modellen på markedet i Norge i april/mai i år. Prisene har øket noe siden utgående modell, og Nissan Norge har gått vekk fra SE/SE+ betegnelsen.

SE-modellen heter nå Luxury, og vil som varebil koste 352.000 kroner, som personbil er prislappen 669.000. SE+ heter nå Elegance, og koster 368.000 som varebil, 683.000 som personbil. Automatgir leveres bare til Elegance, og er 10.000 for varebilen, 15.000 for personbilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer