Nissan Pathfinder blir råtøff varebil

Nissan Pathfinder vil til våren være tilgengelig som toseters terrengbil. Prisene er omtrent som hos konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi antydet i nyhetssaken om Nissan Pathfinder, kunne det være mulighet for at bilen ville dukke opp som avgiftsgunstig varebil klasse 2. Det er nå bekreftet. Pathfinder vil komme som toseter. Grunnen til at det er mulig er kasseformen. Da er det mulig å sette opp "statskassa" inne i bilen som må til for at en bil skal kunne bli varebil klasse 2. Det er med andre ord det samme her som med Land Rover Discovery.

Motor

Pathfinder har litt mindre slagvolum enn Mitsubishi Pajero og Toyota Land Cruiser, men likevel flere hestekrefter. Pathfinder har en dieselmotor med 2,5-liters slagvolum. Den yter 174 hestekrefter ved 4.000 omdreininger og dreiemomentet er 403 newtonmeter ved 2.000 omdreininger. Den kan leveres med enten femtrinns automatgir eller sekstrinns manuell girkasse. Pathfinder har fire fremdriftsprogrammer. Det er bakhjulsdrift, automatisk firehjulsdrift, permanent firehjulsdrift og lavgirserie. Dekkene er i dimensjonen 255/65-17.

Pathfinder kommer til Norge til våren.

Store bilder av Nissan Pathfinder finner du her.

Her finner du mer om Nissan Pathfinder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer