Nissan-pickup sikrere

EuroNCAP har testet Nissan Navara på nytt. Resultat: Tre stjerner.

Publisert
Sist oppdatert

Vi publiserte for kort tid siden resultatene fra EuroNCAPs første kollisjonstester i kategorien Pickuper.

Det dårligste resultatet var det Nissan Navara som sto for - med en gjennomstrøket stjerne og stor fare for livstruende skader i frontkollisjonen.

For en stor del ble resultatet såvidt dårlig fordi kollisjonsputene løste ut for sent.

Omtest

Nissan har fått anledning til å forbedre sine sikkerhetssystemer for så å få testet bilen på nytt. Produsenten gjennomfører også en service-kampanje for å oppgradere programvaren også på biler som er blitt levert til kunder.

Nissan-pickup sikrere

Nissan-pickup sikrere

 1. Store bilder!


Denne gangen gikk det da også en god del bedre for Nissan Navara.

Kollisjonsputene fungerte som de skulle, og bilen fikk 24 poeng og tre stjerner i frontkollisjonstesten. Kabinen ble imidlertid nok engang kraftig deformert, pedalene trengte langt inn og dashbordet påførte dukken som representerte føreren betydelige kneskader.

Bra for barn

Når det gjelder barnebeskyttelse får Navara nå fire av fem stjerner eller 40 poeng, og den viser seg som de fleste biler med i kategorien SUV/Pickup ganske brutal mot fotgjengere: to av fire stjerner / 14 poeng - noe som allikevel er en god del bedre enn Isuzu D-Max og Mitsubishi L200 - de to andre pickupene som er blitt testet..

Identisk masse

Vi minner om at EuroNCAPs kollisjonstest representerer en kollisjon mellom to biler av samme masse og ikke kan brukes til å spekulere i resultatene av en kollisjon med en mindre eller større bil - men slik sett er da også resultatene innenfor en gitt bilkategori ganske sammenlignbare.

 • Se video av kollisjonen her. (Det tar noen sekunder før filmen starter).
 • Store bilder kan du se her!
 • Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer