Nissan Primera 1,6 1996: Problemer med dynamoen

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Nissan Modell: PrimeraMotor:1.6 bensinmotorÅrsmodell: 1996Kilometerstand: 147.000

Problem: Problemer med dynamoen.Har målt ut spenning på dynamoen på 12,8 V, det skal være 14,6 V! Jeg har byttet dynamo 3 ganger i løpet av de 2 siste årene!

Den første var en byttedynamo og de to andre har jeg skaffet meg på "høgger'n"! Er det bare tilfeldig at jeg har fått dårlige dynamoer, eller kan det være noe annet elektrisk feil på bilen, ettersom dynamoene feiler? Jeg vet at på den siste dynamoen, så hadde likeretteren og en diode "tatt kvelden"

Svar: Det er viktig at man måler ladespenning ikke bare på batteriet men også på selve dynamoen. Dette kan gi et svar på om feilen ligger i dynamo eller i minus- eller plusskretsen. Det beste for deg vil nok være å få målt dette skikkelig på et bilverksted der de har en person som kan bilelektrisk. Et stort spenningsfall vil nok ta knekken på en dynamo etter hvert og et dårlig batteri, eller gjentatte utladinger, vil sørge for at dynamoen ikke varer så lenge. Har du i tillegg et ekstremt stereoanlegg som trekker mye strøm til enhver tid så vil heller ikke dette være heldig for dynamoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer