Nissan Pulsar er offisiell

Endelig kom det en erstatter til Nissan Sunny.

VW GOLF-KONKURRENT: Nissan Pulsar blir den første bilen fra merket siden Almera til å ta opp kampen mot markedslederne i det såkalte C-segmentet - Golf, Toyota Auris, Peugeot 308 og Ford Focus. Foto: NISSAN
VW GOLF-KONKURRENT: Nissan Pulsar blir den første bilen fra merket siden Almera til å ta opp kampen mot markedslederne i det såkalte C-segmentet - Golf, Toyota Auris, Peugeot 308 og Ford Focus. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som er oppsiktsvekkende er at Nissan er tilbake i Golf-klassen. Og det med et modellnavn som dukket opp første gang for 36 år siden.

Etter Sunny og Almera

Pulsar heter den, og den er etterfølgeren etter Almera (les vår test her), som ikke har vært på markedet på åtte år. Og egentlig vil den som nevnt erstatte Almeras forgjenger, Sunny - som var en mye mer suksessrik modell gjennom sin karrière. Nykommeren skal konkurrere mot biler som Peugeot 308, Ford Focus, Toyota Auris, Opel Astra og - selvsagt mot referansen i klassen - VW Golf.

Familie-design

Det kan virke som om Nissan nå har funnet sitt designspråk, som er mer markant enn tidligere. Dette synes gjennom en felles designtilnærming hos nye Qashqai, X-Trail, Note - og nå Pulsar. Ut fra bildene synes vi imidlertid nykommeren er noe mer pregløs enn både nye Qashqai og nye X-Trail, som begge overrasket oss positivt med sin tydelige personlighet.

Den imponerer oss i hvert fall mindre enn Nissan Lannia, den kinesisk-designede modellen vi nylig kunne fortelle om her.

Skal ha god plass

Det dreier seg altså om en 5-dørs kombikupé av en type Nissan ikke har tilbudt på lenge. Den er noe større enn Golf, og Nissan hevder selv at den har de beste plassforholdene i klassen. Det er ikke umulig ut fra de relativt generøse utvendige målene - med sine 438,5 centimeter i lengden 11 centimeter lengre enn Golf - kombinert med en akselavstand på hele 270 centimeter. Dessverre har vi ikke mulighet til å bedømme det ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer