Nissan Qashqai med syv seter heter X-Trail

Noe av dette er kjent stoff, men det vesentligste er nytt i forbindelse med messen i Genève.

QASHQAI + 2 = X-TRAIL: Nissan X-Trail nærmer seg lansering i Norge og vi har nå fått tilgang til mer informasjon enn da den ble vist i Frankfurt. Blant annet om motorer og dato for salgsstart, som vil være til sommeren - i juli. X-Trail blir tilgjengelig som 5- eller 7-seter. Foto: NISSAN
QASHQAI + 2 = X-TRAIL: Nissan X-Trail nærmer seg lansering i Norge og vi har nå fått tilgang til mer informasjon enn da den ble vist i Frankfurt. Blant annet om motorer og dato for salgsstart, som vil være til sommeren - i juli. X-Trail blir tilgjengelig som 5- eller 7-seter. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem Nissan X-Trail - her er nemlig Nissan X-Trail! Dette er en flunkende ny folke-SUV som vil gå i klinsj med markedsledere som Mazda CX-5, Toyota RAV4 og Mitsubishi Outlander.

Trendbrudd til det bedre

Helt ny Nissan X-Trail er gode nyheter for mange nordmenn som setter pris på denne modellens over gjennomsnittet gode fremkommelighet og røffe stil.

Nå utgjør riktignok designen på nykommeren et klart stilbrudd i forhold til forgjengeren, men det må sies å være på tide. Da forrige generasjon ble lansert var vi blant de mange som fikk inntrykk at de hadde glemt designbiten og bare satt sammen en bil etter ingeniørenes spesifikasjoner - uten å tenke på utseendet.

Nye motorer

Nå vet vi at den nye SUV-en, storebroren til nye Qashqai, kommer til sommeren (salgsstart i Europa 14. juli), og at den blir utstyrt med den moderne 1,6-liters dieselmotoren 1.6 DCi med 130 hestekrefter og 320 newtonmeter. CO2-verdier på 129 gram per kilometer er tidsriktig i denne klassen.

Motoren kan kombineres med manuell eller X-Tronic-automat og forhjuls- eller firehjulsdrift.

Mer om 4x4-systemet lenger ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer