Nissan renser luften

På bilutstillingen i Detroit i januar neste år, vil Nissan presentere den miljøvennlige Sentra CA (Cleaner Air). Ikke bare har den mye lavere utslipp enn en annen bensinbil, men den renser også lufta mens du kjører!

Nissan renser luften
Publisert

Miljøfarlig ozon dras inn, og etter en tur gjennom Sentra CA kommer det oksygen ut på den andre siden. Systemet kalles PremAir, og er utviklet av det amerikanske selskapet Engelhard Corporation.

PremAir også i Volvo

Synes du navnet PremAir lyder kjent, er det fullstendig korrekt. Patenten er i og for seg ingen nyhet: Volvo presenterte dette som en nyvinning for sine modeller så tidlig som februar i år. Vi har en artikkel om dette 2475">her . Den gang lovte Volvo at vi skulle få se PremAir på S80er fra våren av. Ennå har ikke S80er med PremAir kommet på det norske markedet. Men Volvo Norge sier at PremAir begynner å komme nå utover, først på Volvo S80, og siden på flere av modellene – inkludert den nye modellen som skal lanseres i januar til neste år.

Katalysator

Men hva er nå dette PremAir? Hvordan ser det ut og hvordan fungerer det? Enkelt forklart er PremAir et stoff som påføres utenpå radiatoren. Når så luft trekkes inn i radiatorsystemet, fungerer PremAir som en katalysator og omdanner ozon til oksygen, som så slippes inn i kupeen. For å lese mer om PremAir og hvordan det fungerer, kan du gå til 2475">denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer