Nissan Sport Sedan: Nye takter bekreftes

Det er for så vidt ingen direkte glohet nyhet, men vi har lurt en stund på hva dette egentlig er.

TESLA-INSPIRERT? Det er selvsagt spekulasjon fra vår side, men i og med at Nissan (med partner) er verdens største elbilprodusent, er det naturlig å tenke seg at de vil bygge på produktrekken med en større modell enn Leaf. Foto: NISSAN
TESLA-INSPIRERT? Det er selvsagt spekulasjon fra vår side, men i og med at Nissan (med partner) er verdens største elbilprodusent, er det naturlig å tenke seg at de vil bygge på produktrekken med en større modell enn Leaf. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok ikke mange som har lagt merke til denne godbiten. Bilen ble vist på bilutstillingen i Detroit i januar og fremsto for de fleste europeiske kommentatorer som bare en forhåndsvisning av neste generasjon Nissan Maxima - en stor sedan som ikke lenger er aktuell i de fleste europeiske markeder.

Elbil

Men vi må ikke glemme at Nissan sammen med sin alliansepartner Renault, er en stor produsent av elbiler.

Nissan Leaf har jo flere ganger de siste månedene klart å kive med selveste VW Golf om førsteplassen på den norske registreringsstatistikken.

Det har derfor blitt spekulert i om den nye Nissan-modellen også i fremtiden kan huse en elektrisk drivlinje og fremstå som en konkurrent til Tesla Model S.

Og det er allerede klart at Nissan skal ekspandere sitt elbilprogram oppover - snart kommer e-NV200, en ny elektrisk familiefrakter derfra.

Kupé-sedan

Sjefsdesigner Shiro Nakamura snakker heller ikke om at dette er neste generasjon Maxima, men nøyer seg med å si at den gir signaler om fremtidig sporty design hos Nissan, på samme måte som konseptene Resonance og Friend-Me har gjort ganske nylig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer