Nissan tilbakekaller Leaf for mulig feil på bremsesystemet

Norges hittil mest solgte elbil, Nissan Leaf, tilbakekalles i USA.

TILBAKEKALLES: Nissan i Nord-Amerika tilbakekaller hele 47.000 Nissan Leaf solgt mellom 2013 og 2015. Det er foreløpig uvisst om den potensielle bremsefeilen også angår biler solgt her i landet. Foto: KNUT MOBERG
TILBAKEKALLES: Nissan i Nord-Amerika tilbakekaller hele 47.000 Nissan Leaf solgt mellom 2013 og 2015. Det er foreløpig uvisst om den potensielle bremsefeilen også angår biler solgt her i landet. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pressemeldingen som ble sendt ut av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i USA gjelder eksemplarer av den populære elbilen som ble produsert mellom den 19. november 2012 og 31. juli 2015.

Problemet beskrives som en risiko for at et relé tilhørende en elektronisk komponent i bremsesystemet kan fryse ved svært lave temperaturer, og derved ikke virke som det skal. Dette vil igjen gjøre at det kreves at føreren trykker hardere på bremsepedalen for å få stoppet.

Det nevnes ikke noe om at det er fare for at bremsene svikter totalt.

Les også: Nissan Leaf har nå klassens lengste rekkevidde

Øker bremselengden

Det er ikke rapportert om dødsfall eller personskade som følge av det potensielle problemet - dette er et åpenbart tilfelle av «føre-var»-policy hos Nissan Nord-Amerika, som står bak tilbakekallelsen.

Konsekvensen av problemet, dersom det inntreffer, vil være lengre bremseavstand - og dermed naturlig nok øket risiko for kollisjon.

Les også: Ikke kjør med piggfrie vinterdekk om sommeren!

Eiere: Vær på vakt

Feilen skal ikke kreve store reparasjoner og Nissan opplyser at et enkelt inngrep og omprogrammering av bremsekontrollenheten er alt som behøves for å løse problemet. Dette skal kunne utføres raskt - og naturligvis kostnadsfritt - ved bileierens forhandlerverksted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer