Nissans eventyrlige verden

Nei, Nissan er ikke kjedelig. Nissan er spennende. Og viser det.

Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (DinSide Motor): Vi har opplevd Nissans imponerende verden på nært hold, og det setter tingene litt på plass i forhold til det inntrykket man til daglig har av merket her i Norge.

Originalt

Vi fraskriver oss fra start ansvaret for at artikkelen er av "hummer og kanari"-typen; det var slik opplegget var... lagt opp. Hvilket opplegg? Jo, Nissan 360 - verken nybillansering eller utstilling, men en slags "bli-kjent"-aksjon via inviterte media - deriblant oss i DinSide. Vi vil her dele de sterkeste av våre inntrykk med leserne.

Nissan 360: Full oversikt

Det var i San Francisco, i 2004, at Nissan første gang viste seg frem som global produsent av en stor varietet av kjøretøyer. Begivenheten ble døpt Nissan 360 (det vil si 360 grader, altså full oversikt), og nylig ble arrangementet repetert på Portugals atlanterhavskyst. DinSide var blant de få norske som fikk overvære begivenheten, og det var ikke bortkastet tid.

 • Store bilder av bilene på Nissan 360 kan du se her.
 • Superbil

  Av de mest spennende aktivitetene kan vi nevne prøvekjøringen av Nissan GT-R, et monster på hjul (0 til 100 på 3,8 sekunder), som utfordrer superbiler med langt mer prestisjefylte merkenavn. (Les om denne opplevelsen her).

  Qashqai +2

  Nissan Qashqai +2 - en fullverdig folke-SUV med 5+2 seter.
  Nissan Qashqai +2 - en fullverdig folke-SUV med 5+2 seter. Vis mer

  Nissans eventyrlige verden

  1. Store bilder!
  Nye Nissan Maxima - en flott, stor sedan
  Nye Nissan Maxima - en flott, stor sedan Vis mer


  Vi fikk også se og føle nye Nissan Qashqai +2, syvsetersversjonen av bilen som har hjulpet Nissan godt på vei oppover i den norske salgsstatistikken det siste året. Qashqai +2 fremstår som en fullgod SUV i kategorien Mitsubishi Outlander, men vi vil vente med å gi den noe skussmål til vi har fått kjøre den - og fått en indikasjon på prisen. Vi kommer mer utfyllende tilbake til denne bilen ved en senere anledning.

  Og Rogue - og nye Murano

  Det morsomme er at Nissan også har en Crossover ved navn Rogue - en behagelig og romslig bil med fin drivlinje, som vi prøvekjørte for bedre å situere Qashqai i produktspekteret. Nye Murano med sin futuristiske (Honda Civic-inspirerte...)? front ligger hakket over igjen. Dermed har Nissan altså hele fire Crossovere i sjiktet mellomstor minus til mellomstor pluss...

  SUVer, terrengbiler og pickuper som Patrol, Pathfinder, Armada, Navara, KingCab og V8 Titan kommer i tillegg.

  370Z?

  Under presentasjonen foregikk det også litt "teasing" i form av fremvisningen av bildet av en tildekket og noe vag silhuett av en bil. Denne bekrefter at Nissan mener alvor med sin sportsbilsatsing, og at vi har spennende nyheter i vente på den fronten - muligens en 370Z med ny og enda spenstigere design enn dagens 350Z...? Bilder har lekket ut på internett som tyder på at det særlig er frontlyktene som vil få en mer dramatisk design, med en "Z-form"på utsiden...

  Ny Maxima

  ...som for øvrig den nye og flotte Nissan Maxima innviet - den sto utstilt under Nissan 360-arrangementet. Det dreier seg om en stor og elegant sedan utstyrt med kraftige motorer - men i likhet med siste generasjoner Toyota Camry og Mitsubishi Galant, er den utelukket fra det europeiske markedet inntil videre.

  Fin hybrid

  Nissan Altima Hybrid. 200 silkemyke hestekrefter.
  Nissan Altima Hybrid. 200 silkemyke hestekrefter. Vis mer


  Ute på parkeringsplassen la vi merke til en mellomklassesedan med kledelig grønn metallic-lakk som bar merket "HYBRID" i blått på hekk og forskjerm. Nysgjerrige dro vi i vei med den og ble forført. Helt taust ruller bilen av sted drevet av elektromotoren, og når den kraftfulle 2,5-liters bensinmotoren på 170 hester starter opp sørger den for å fornye reserven av elektro-energi, i likhet med oppbremsing og rulling i nedoverbakke. Bilens navn er Altima Hybrid - produsert i Smyrna, Tennessee, USA. Den er romslig, komfortabel og sprek - og altså mindre miljøfiendtlig enn søsknene kun utstyrt med forbrenningsmotor. Men får vi se den her hos oss? Nei, da.

  En spennende bilprodusent

  Crossoveren Nissan Rogue kommer seg frem og har god plass.
  Crossoveren Nissan Rogue kommer seg frem og har god plass. Vis mer


  Nissan er en hjørnesten i Renault-Nissan-alliansen, et gigantkonsern som i fjor produserte over seks millioner kjøretøyer. Selskapet var på konkursens rand for snaue ti år siden, men er i dag en dynamisk og fremtidsrettet produsent takket være en nærmest mirakuløs rednings- og snu-operasjon som ble satt i verk av Carlos Ghosn, den gang toppsjef for Nissan, "utplassert" fra Renault, som hadde gått inn i Nissans kapital i stor skala.

  Fra søte "Otti" til voldsomme "Armada"

  Det var anledning til å prøvekjøre flere av de modellene som her til lands fremstår som eksotiske (Nissan Rogue, Cube, Altima Hybrid, Teana, Titan, Tiida, og så videre, og så videre...) Vi lot oss ikke be flere ganger og oppdaget med forundring den enorme variasjon Nissans produktspekter legger for dagen. Her er virkelig noe for enhver smak, og for de mest kravstore finner man Nissans eget luksusmerke Infiniti, som også ble behørig presentert under dette arrangementet (men Infiniti vil vi komme tilbake til i en egen sak).

  Bilene som er interessante for norske forbrukere vil vi komme tilbake til i egne artikler. I mellomtiden presenterer vi bredden i Nissans produktspekter i form av en bildespesial med kort beskrivelse av hver modell. Vi begrenser oss her til de som faktisk ble vist under arrangementet Nissan 360 i Portugal.

 • Store bilder av ganske mange - men slett ikke alle - Nissan-modeller kan du se her!
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer