Bruke nødblink:

- Nødblinklyset misbrukes

Vet du når det er greit å bruke nødblinklys?

FEIL: Mange bruker denne i tide og utide. Foto: Pål Joakim Pollen
FEIL: Mange bruker denne i tide og utide. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er ute og kjører, og «skal bare» levere noe helt kjapt. Problemet er at det ikke finnes noe lovlig parkering i nærheten.

Du bestemmer deg derfor for å ta «en spansk en» og slår på nødblinklysene, bare for å vise at du ikke har tenkt å stå der lenge.

Dette er imidlertid ikke så lurt, og det kan faktisk gjøre ting vondt verre.

– Mange bruker varselblinken som om det var et «arrestanten løslates»-kort. Det er det ikke. Snarere kan det virke omvendt. Nødlysene blir rett og slett et varsel om en ulovlig parkering. Det framhever den ulovlige parkeringen og tiltrekker seg oppmerksomhet, sier myndighetskontakt i NAF, Thor Egil Braadland i en pressemelding.

Legitimerer ikke

Også politiet er klinkende klar når det gjelder bruken av nødblink.

– Det framgår av lysenes betegnelse hva de er ment benyttet til, som i dette tilfellet nødsignallys. Nødsignallys skal således bare benyttes i situasjoner hvor det er påkrevd å varsle om situasjoner som kan være til fare for andre trafikanter, som for eksempel trafikkuhell eller motorstans, skriver politioverbetjent i UP Kjetil Midtkandal i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer