Nødlader til elbilen

Er elbilen din gått tom? Da kan løsningen være Jerr.e.

FREMTIDENS LØSNING? Det nederlandske firmaet Star Engines har utviklet en generator som fyller elbilen med strøm.  Foto: Star Engines
FREMTIDENS LØSNING? Det nederlandske firmaet Star Engines har utviklet en generator som fyller elbilen med strøm. Foto: Star Engines Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nederlandske firmaet Star Engines mener å ha funnet løsningen som skal kurere rekkeviddeangst for elbilsjåfører: En generator som fyller elbilen med nødstrøm.

Jerr.e er altså en bærbar ladeenhet for elbiler. Og ifølge firmaet skal den ta elektrisk mobilitet til neste nivå.

Når batteriet er tomt, skal du kunne hente den ut fra bagasjerommet, plugge den i og lade - mens du tvinner tommeltotter i påvente av å få nok strøm til å komme hjem eller fram til nærmeste hurtiglader.

LES OGSÅ: Batteri-tilhenger for elbilen

Bensindrevet

Det paradoksale er at den går på bensin. Tanken rommer 5 liter, og hele saken er relativt kompakt. Den måler 175 x 330 x 500 mm, men den er relativt tung: 23 kilo.Ifølge produsenten, skal Jerr.e kunne gi 10 kW i maks én time.

Det er foreløpig lite med info å hente, men firmaet påstår at de skal rulle ut produktet mot slutten av året - eller i løpet av 1. kvartal 2016.

Hva den vil koste er også foreløpig helt i det blå. Vi venter i hvert fall i spenning.

LES OGSÅ: Trådløs lading rykker stadig nærmere

BMWs interne løsning gir ikke elbil-fordeler

Mot slutten av året vil BMW tilby en lignenende, men implentert løsning i sin i3 REX (Range Extender). Det betyr at elbilen blir utstyrt med en liten 2-sylindret bensinmotor på 647 ccm som genererer strøm til batteriene. Det skal øke rekkevidden på bilen fra teoretiske 190 kilometer til opptil 300 kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer