Noen raskere

Fri fart - til glede og irritasjon. Disse er de fem raskeste omtalte - og dokumenterte - på autobahn.

GRISEFORT: Dette bildet fra ABHDs blogg-film, beviser at det går fort i en Corvette ZR1, selv med veiarbeider og andre biler å forholde seg til på autobahn. Foto: ABHD
GRISEFORT: Dette bildet fra ABHDs blogg-film, beviser at det går fort i en Corvette ZR1, selv med veiarbeider og andre biler å forholde seg til på autobahn. Foto: ABHD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 9/6: Rekordbilen til Caracciola fra 1938 (Mercedes W125), hadde en 5,6-liters V12-motor som var trimmet til hele 736 hestekrefter. Den offisielle rekorden er for øvrig riktig: 432,7 km/t.

Befinner du deg på motorvei i Tyskland skal du ikke kjøre under 60 km/t, og vi har alle hørt at det er fri fart. Nå er det en begrenset sannhet. Ikke alle tyske motorveistrekninger gir deg mulighet til fri pedal. For eksempel innførte Bremen i 2008 en generell motorveifartsgrense på 120 km/t. Langs for eksempel A1 er det nå svært lange strekninger med maks. 130. (Köln-Dortmund). Dessuten har alle strekninger anbefalte hastigheter. Men på de delene der fri fart er tillatt, blir farten ofte høy.

Les også: Trafikkreglene du neppe har hørt om

Den frie farten er ikke like populær blant alle, heller ikke i Tyskland. I 2007 viste en meningsmåling utført for det tyske tv-selskapet ZDF television at to av tre av de spurte ønsket seg fartsgrenser på autobahn.

Les også: Denne dagen får du autobahn for deg selv

Mer om autobahn fra Wikipedia.

Men fortsatt kan du gi gass

Det ble spekulert i mulighetene for at fri-fart-regimet kom til å forsvinne. Foreløpig er det imidlertid godt med tyske motorveistrekninger der du kan gi så mye gass du og bilen tåler. Og du blir ikke den første til å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer