Nok en spennende folke-SUV

VW Tiguan, Toyota RAV4, Ford Kuga og Hyundai iX35 får konkurranse.

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Genève (DinSide Motor): På Kia-standen i Genève var det première for nye Kia Sportage, som tar et kjempesprang forover når det gjelder design, i likhet med konsernsøsteren Hyundai ix35, som vi har omtalt her tidligere. Disse to koreanske merkene segler i medvind om dagen og overbeviser ikke bare med en stadig bedre kvalitetsnivå, men nå også med spenstig design.

Hadde lekket

Designen er delvis kjent fra før, takket være en lekkasje ...fra det europeiske patentkontoret http://www.dinside.no/833411/ny-toff-folke-suv. Dessuten ga den mer futuristiske konseptbilen Kia Kue en del hint allerede i 2007.

Audi-designer

Det er nå en tidligere Audi-designer, Peter Schreyer, som har ansvaret for formgivningen hos Kia, som understreker at de også er et "europeisk" bilmerke. Klikk her for å lese om hans spektakulære kreasjon, Kia Ray.

Fra SUV til crossover

Bilen er komplett ny i forhold til forrige Sportage, som solgte en del her i landet så lenge den kunne leveres med kombinasjonen diesel og automat, men som har vært ute av markedet en tid. Nye Sportage er både lengre, bredere og lavere enn den utgående modellen. Den er 440 centimeter lang og plasserer seg dermed klart i kompakt-SUV/crossover-segmentet i konkurranse med biler som både Nissan Qashqai og Peugeot 3008, Ford Kuga, VW Tiguan og Toyota RAV4 - for å nevne noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer