Nøkkelen til båtglede?

Ved bryggekanten ligger en Sessa Key Largo 17 og river i fortøyningene. Den vil ut - men været er ikke det beste. Det er ikke så mye som et bølgeskvulp i sikte, og vi som har 90 sprelske hester på akterspeilet...

Publisert

Det knurrer iltert fra hekken, slik ukultiverte to-taktere ofte gjør. Men denne har 90 hester, som skal fordeles på 17 fot. Ut Lysakerfjorden viser skjærgårdsjeepen Sessa Key Largo 17 seg likevel fra smørsiden - men det skulle også bare mangle. For med turtallet på 4.000 omdreininger, moderat trim og en fjord så flat at selv en vannloppe stikker seg ut, burde det da heller ikke være noe problem.

Rommelig jeep

Og akkurat roen gir oss tid til ettertanke. For Key Largo er uforskammet rommelig, med smarte - gjennomtenkte løsninger - og stuveplass nok til en liten armè. Man sitter komfortabelt på myke puter, bak en midtmontert konsoll - slik man gjør det i de fleste jeeper.

Alarm!

Idyllen er nær sagt perfekt. Men så går alarmen, og med lite olje på to-takteren er slep det eneste saliggjørende både for båt og mannskap. Og igjen får tankene tid til å spinne, uten riktig å trekke de store konklusjonene merker vi oss at det er noe med motoriseringen av Key Largo som ikke stemmer. For motoren har en høy røst, og virker rett og slett litt malplassert der den henger på akterspeilet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer