Svenskene satser elektrisk på eCar Expo

Nord-Europas største
e-bilmesse holdes i Sverige

Svenskene får til det vi i Norge burde hatt for lengst. Vi besøkte eCar Expo.

e-bil, ikke elbil: Ladbare biler var i fokus på eCar Expo i Gøteborg, som denne Mini-hybriden. Foto: Fred Magne Skillebæk
e-bil, ikke elbil: Ladbare biler var i fokus på eCar Expo i Gøteborg, som denne Mini-hybriden. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Europas største messe for e-biler fant sted i Eriksberghallen utenfor Gøteborg i helgen, og befinner seg kommende helg i Stockholm. Legg merke til at jeg sier e-bil, og ikke elbil.

Det er nok bevisst fra arrangørenes side. Her finner du nemlig både elbiler og ladbare hybrider. Derfor kalles messen da også eCar Expo.

Man skulle kanskje forvente at denne messen ble arrangert i elbil-landet Norge, men det har vi altså ikke fått til her på berget.

Vi dro i elbil

Det var med en viss spenning, blandet med en smule skepsis vi tok turen til Gøteborg. For anledningen bak rattet i en Opel Ampera-e. På forhånd hadde arrangøren fristet publikum med at de kunne for første, kanskje også siste gang, få se en Opel Ampera-e på svensk jord. Men det svenske publikum har nok innsett at bilen aldri kommer til å bli solgt gjennom offentlige kanaler i Sverige.

De to foreløpig store

Det snakkes mye om nye Nissan Leaf om dagen, en bil som – når den kommer - på mange måter er ansett som den aller største konkurrenten til Ampera-e. Leaf’en var for anledningen lånt fra England, og stod derfor utstilt med rattet på høyre side. Den ga uansett de besøkende en smakebit på hva de har i vente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer