Bensin mest populært i Norden

Nordiske land vil ikke ha elbil

Til og med i Norge er fossilt drivstoff mer populært enn elbil.

BENSIN ER MER POPULÆRT: Elbiler som Tesla Model 3 er fortsatt priset for høyt i Norden, ifølge en fersk spørreundersøkelse. Foto: Øystein B. Fossum
BENSIN ER MER POPULÆRT: Elbiler som Tesla Model 3 er fortsatt priset for høyt i Norden, ifølge en fersk spørreundersøkelse. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne i de nordiske landene er enige, deres neste bil skal kjøre på ren bensin eller diesel. For hele 44 prosent ønsker tror neste bilkjøp vil omfatte en ny eller brukt bil på fossilt drivstoff, skal vi tro undersøkelsen Nordisk Elbil-Barometer.

Det er imidlertid - og ikke overraskende - i Norge dette tallet er lavest. Her er det bare 31 prosent som mener de mest sannsynlig velger å gå hel-fossilt. Samtidig er det 19 prosent som tror deres neste bil blir helelektrisk - mot ti prosent i hele Norden (inkl. Norge).

Pris, en elbilbarriere

I undersøkelsen viser det seg totalt sett at det er prisen som er den største barrieren mot å kjøpe elbil i Norden. Hele 23 prosent av de som ikke vil kjøpe elbil neste gang, mener nemlig elbiler er for dyre.

Slik er det imidlertid i Norge, hvor vi har gode fordeler og subsidier for elbilkjøpere. Med bare seks prosent som er enige med våre naboland, drar vi det nordiske tallet et godt stykke ned.

Det vi derimot er enige med våre naboer om, er at rekkevidden på elbilene fortsatt gir bekymring. Mens det er den nest største årsaken (16 %) til at de nordiske landene avstår fra elektrisk bil er det hovedårsaken for nordmenn. Her er det 21 prosent som oppgir manglende rekkevidde som begrunnelse for å velge biler med som går på annet enn bare strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer