Nordmenn bulker for hundrevis av millioner kroner om sommeren

Om sommeren bulker nordmenn for mange hundre millioner kroner. De har registrert skader til 270 millioner de siste tre somrene.

SOMMEREN ER HØYSESONG: Om sommeren bulker nordmenn for mange hundre millioner kroner. De har registrert skader til 270 millioner de siste tre somrene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SOMMEREN ER HØYSESONG: Om sommeren bulker nordmenn for mange hundre millioner kroner. De har registrert skader til 270 millioner de siste tre somrene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge forsikringsselskapet registrerte det til sammen 14.000 skader i løpet av perioden. Disse kostet i snitt 20.000 kroner per skade, ifølge SpareBank 1 Forsikring.

«Selv om du har forsikring kan det fort medføre plunder og heft, uavhengig av hvem sin feil det er. Det går potensielt utover mange, og det kan gå ut over ferien din», skriver selskapet som anslår at det bulkes for rundt en halv milliard kroner hver sommer.

Samtidig viser statistikk fra Finans Norge at forsikringsselskaper utbetaler stadig mer i forbindelse med trafikkulykker. I 2017 utbetalte næringen i Norge 7,254 milliarder kroner i forbindelse med ulykker der personbil var involvert. Det er en økning på 26 prosent siden 2012, da det tilsvarende tallet var 5,735 milliarder.

– Dokumenter skadene

Bilskadedirektør Jeanett Tennefoss i Tryg Forsikring understreker viktigheten av å dokumentere skadene før et forsikringsoppgjør.

– Kommer du ut for et trafikkuhell, så ta fram mobilen og ta bilder. Om det er i Norge eller i utlandet er det uansett viktig å dokumentere skader etter en trafikkulykke, og bilder tatt med mobil av skadested, bilene og skadene vil kunne være til hjelp i en eventuell skadesak i ettertid, sier Tennefoss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer