Nordmenn får hevet elbil-kjøpene sine

Både nye og brukte elbiler må ha rekkevidden du hadde grunn til å forvente.

IKKE ALLTID NOK: Elbiler har naturlig nok begrenset rekkevidde, spesielt når det er kaldt. Innfrir ikke elbilen dine forventninger, kan du ha rett på pengene tilbake.  Foto: ALL OVER PRESS
IKKE ALLTID NOK: Elbiler har naturlig nok begrenset rekkevidde, spesielt når det er kaldt. Innfrir ikke elbilen dine forventninger, kan du ha rett på pengene tilbake. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn ser endelig ut til å ha fått opp øynene for elbiler, og blant annet Tesla Model S sørger for at én av fem nå kjøper bil med elmotor.

Men med stadig flere elbiler følger også flere elbil-problemer. Forbrukertvistutvalget (FTU), som kan avgjøre forbrukertvister etter blant annet kjøp av nye og brukte biler, har nylig behandlet tre krangler om elbiler.

Og to av elbil-kjøperne vant.

Lønner det seg økonomisk å kjøpe elbil? Vi har regnet for deg!

Elbil #1: Medhold

I fjor kjøpte en kar fra Akershus en ny Mitsubishi i-Miev for 203.000 kroner.

Mannen forklarte selgeren at den skulle kjøres til og fra jobb, en strekning på 80 kilometer tur/retur, i tillegg til litt kjøring i Oslo sentrum i arbeidstiden. Kjøperen fikk opplyst at bilen skulle ha en rekkevidde på rundt 150 kilometer, som altså skulle være mer enn nok.

Men elbil-kjøperen hevder at rekkevidden var inntil 60 prosent dårligere på vinterstid, og han kom seg bare såvidt frem og tilbake til jobb. Dette skal være helt normalt ifølge bilselgeren, og er også noe produsenten er åpen om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer