Elbil-undersøkelse

Nordmenn minst miljø-bevisste

Kommer sist ut i undersøkelse.

BEST I KLASSEN: Vi kjører mest elbil av alle pr. innbygger, men er minst opptatt av miljøet, ifølge ny undersøkelse. Foto: Rune M. Nesheim
BEST I KLASSEN: Vi kjører mest elbil av alle pr. innbygger, men er minst opptatt av miljøet, ifølge ny undersøkelse. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er noen av funnene fra EVBox Mobilitetsrapport — en årlig markedsundersøkelse om bruk av elbiler og hinder for bruk, utført i samarbeid med Ipsos.

EVBox produserer, selger og drifter alle typer elbilladere. Statistikken inneholder svar fra 3600 europeere i seks land: Norge, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Nederland og Belgia. Av disse kjørte allerede 600 av dem elbil.

Fra undersøkelsen kan man videre lese at menn er overrepresentert bak rattet i elbil, bortsett fra i Norge, Her er det så og si 50/50.

Norge er i en særstilling når det gjelder antall el- og hybrdidbiler i forhold til antall innbyggere sammenlignet med de andre landene i Europa.

For oss er de elektrifiserte bilene som oftest de rimeligste alternativene, så det er ikke først og fremst miljøet som står i fokus når bilvalgene gjøres. Det ser man også på svarene i spørreundersøkelsen.

Undersøkeksen viser, ikke uventet, at andelen høyt utdannede og i full jobb er vesentlig høyere blant de som vurderer eller allerede har elbil i Europa enn i Norge.

Undersøkelsen viser også at Nordmenn er minst bekymret for at klimaforandringene vil påvirke dem personlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer