NAF advarer:

- Nordmenn svindles for milliarder årlig

Det jukses med kilometerstanden på mange bruktbiler. Slik kan du avsløre fusket.

JUKSES: Ifølge NAF jukses det med kilometerstanden tilsvarende flere milliarder i året på bruktbiler i Norge. Foto: Øystein Bergrud Fossum
JUKSES: Ifølge NAF jukses det med kilometerstanden tilsvarende flere milliarder i året på bruktbiler i Norge. Foto: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske bilkjøpere svindles hvert år for flere milliarder av kroner, som følge av kilometer-juks. Det melder Norsk Automobil Forbund (NAF) i en pressemelding.

- Det er viktig å være på vakt og sjekke om kilometerstanden på bilen virker kunstig lav, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste.

Én av tre jukset med

Kilometerjuks er et omfattende problem og en enkel måte å få mer for bilen enn hva den egentlig er verdt. For de som er uærlige er det dessverre gode penger å tjene på å omprogrammere kilometertelleren til å vise et vesentlig lavere tall enn det reelle.

Med tjenesten til Statens vegvesen kan du sjekke hvilken kilometerstand bilen hadde på de siste EU-kontrollene.

For bilkjøperne gjelder det derfor å passe på - spesielt når det gjelder bruktimporterte biler. En EU-rapport viser at på hele én av tre tyske bruktbiler er det jukset med kilometerstanden.

- Det ene er at man ikke får det man betaler for. I tillegg får man fort uforutsette verkstedutgifter. Eksempelvis kan man tro det er lenge til registerreima skal skiftes, fordi kilometerstanden er for lav. Det kan medføre store motorskader, forklarer Ryste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer