Nordmenn vil ha diesel og 4x4

Hver fjerde norske nybilkunde velger nå diesel, mens nesten hver femte tar seg råd til firehjulstrekk. Flerbruksbilene og SUVene blir stadig mer populære, mens alle andre karosserivarianter taper.

Publisert
Sist oppdatert

I 1997 utgjorde dieselandelen av nybilsalget forsvinnende 6,2 prosent. Siden har dieselmotoren blitt stadig mer populær her i landet, noe som resulterte i at dieselandelen var oppe i 17,5 prosent i 2002. Men det stanset ikke der. I fjor kom andelen opp i hele 23,2 prosent, noe som betyr at nesten hver fjerde nybil hadde en dieselmotor under panseret.

Teknologisk sprang

Årsaken til nordmenns økende begeistring for dieselmotorer ligger selvsagt i den teknologiske revolusjonen dieselmotoren har vært gjennom de siste fire-fem årene. Dieselmotoren har alltid vært gjerrigere enn bensinmotoren. Men ved hjelp av den nye teknologien har den blitt enda gjerrigere, samtidig som den har blitt mer stillegående, sterkere, sprekere og mer fleksibel.

I ferd med å passere bensinmotoren

De aller nyeste dieselmotorene er faktisk bedre enn bensinmotorene på nesten alle områder. Et godt eksempel er den flotte 2,0-liters TDCi-motoren vi finner i Ford Mondeo. Denne leverer 330 Nm ved 1.800 o/min. Fords egen 2,0-liters bensinmotor leverer til sammenligning bare 190 Nm ved 4.500 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer