Nordmenn vil kjøre mer bil i 2050

Biltrafikken vil ikke gå ned, den vil øke, tror forskerne.

MER BILTRAFIKK: Folk i Norge kommer å kjøre mer bil i 2050, ikke mindre, ifølge transportforskere. Særlig er det lengre turer som ventes å få en økning. Foto: NTB scanpix
MER BILTRAFIKK: Folk i Norge kommer å kjøre mer bil i 2050, ikke mindre, ifølge transportforskere. Særlig er det lengre turer som ventes å få en økning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Folk i Norge kommer å kjøre mer bil i 2050, ikke mindre, ifølge transportforskere. Særlig er det lengre turer som ventes å få en økning.

Ifølge Aftenposten antas økningen i bilkjøring spesielt å gjelde avstander over 7 mil.

Samtidig ventes det å bli mindre sykling, gåing og bruk av buss, mens togandelen antas å være like stor som i dag.

Forutsetninger

Forutsetningene for at utviklingen vil bli slik forskerne tror, er blant annet at det skal være like like billig å kjøre elbil som i dag; at det ikke blir gjort utbedringer på sykkelveinettet og at kollektivtilbudet ikke blir vesentlig bedre.

Disse forutsetningene er satt på bakgrunn av det som er kjent av planer - eller også manglende planer - på de ulike områdene.

Nasjonal transportplan

Opplysningene er hentet fra ferske forarbeider til Nasjonal transportplan for 2022–2033.

Det ventes å gå i motsatt retning med flytrafikken, der andelen av alle reiser over 7 mil antas å falle fra 30 prosent i 2018 til 24 prosent i 2050.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer