Nordmenns nye bilvaner

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) har offentliggjort registreringsstatistikken for april.

HEVET: Mannen fikk tilbake pengene for sin Mitsubishi i-Miev da selger ikke gjorde det klart nok at rekkevidden ikke ble god nok.  Foto: Knut Moberg
HEVET: Mannen fikk tilbake pengene for sin Mitsubishi i-Miev da selger ikke gjorde det klart nok at rekkevidden ikke ble god nok. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilsalget går strykende så langt i år, og ligger i april godt og vel 25 prosent over den gjennomsnittlige salgstakten de siste ti årene. Med 11.330 nye registrerte personbiler er oppgangen i april på 6,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor - over ti prosent hvis vi korrigerer for én virkedag mindre i april i år. Så langt i år ligger for øvrig salget cirka ti prosent over fjorårets - og 2010 var allerede et godt år.

1) Golf, 2) ASX

På toppen av statistikken finner vi som sedvanlig den evinnelige knivingen om tetposisjon mellom Volkswagen og Toyota. Men det skjer spennende ting når man ser nærmere etter. Ser vi på rangeringen for modeller finner vi som vanlig VW Golf på topp, men andreplassen vil nok være en overraskelse for de fleste. Der finner vi nå nemlig Mitsubishis stjerneskudd, folke-SUVen ASX. Og ikke nok med det - med 642 registrerte eksemplarer ligger den ikke mer enn 38 bak Golfen, som har vært den ubestridte eneren på statistikken svært lenge. Med 1.402 ASX solgt så langt i år er den hittil i 2011 Norges tredje mest solgte modell bak Golf og Avensis. Mye tyder på at den tar markedsandeler fra modeller som Nissan Qashqai, VW Tiguan og Peugeot 3008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer